Winkels in Zoeterwoude voortaan ook zondag open

Voor de C1000 en de Rijneke Boulevard is het een uitkomst, maar voor de meeste winkels in Zoeterwoude hoefde het niet zo nodig en dat geldt eigenlijk ook voor de politiek: het hele jaar koopzondag. Maar het komt er nu toch van. Onder druk van de concurrentie in de regio, waar steeds meer winkels ook elke zondag de deuren openen, ging donderdagavond ook de raad in Zoeterwoude overstag. Niet alle winkels in Zoeterwoude gaan gebruik maken van de verruiming. Zo blijven de twee kleinere supermarkten Troef en MCD gewoon dicht.

CDA-wethouder Mirjam Ates (Economische Zaken) hoopt dat de winkeliers nu in elk geval kunnen profiteren van een extra goede decembermaand. Op 2 december mogen de winkels voor het eerst op zondag open.

Bij de zondagsopenstelling wordt in Zoeterwoude wel een uitzondering gemaakt voor de christelijke feestdagen. Zo moeten de winkels op eerste pinksterdag en eerste paasdag dicht blijven. Dat geldt ook voor eerste kerstdag als die op een zondag valt.

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×