Hooigrachtbewoners vrezen voor gezondheid

Bewoners van de Hooigracht vrezen niet alleen voor nog meer opstoppingen als de plannen doorgaan om honderden bussen per dag door hun straat te laten rijden. Ook hun gezondheid staat op het spel. De grenswaarden voor fijnstof zijn nu al niet in orde en dat wordt nog veel erger als er in de toekomst 200 tot 300 bussen bijkomen die de gemeente wil weren van de Breestraat. Bovendien, zo stelt wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden van Pancras-West, wil de gemeente de Breestraat ook helemaal afsluiten voor auto’s: “Dat betekent dat er ook nog eens 2000 auto’s per dag een andere route gaan kiezen.” De wijk is bang dat ook die op de Hooigracht terecht zullen komen omdat er nauwelijks alternatieve routes zijn.

Verontruste bewoners van de Hooigracht luiden de noodklok in Nieuws071 op Sleutelstad FM. Presentator Willem de Gelder sprak met Jaap van Meijgaarden (wijkvereniging), Arno Verhaegen en Hans Bijl (bewonerscomite). Die laatste heeft ook wel een oplossing: een bustunnel onder de Breestraat.

Om ervoor de zorgen dat de bussen ruim baan krijgen op de Hooigracht wil de gemeente volgens het bewonerscomite ook het parkeren langs de straat onmogelijk maken. Daarmee wordt de straat nog slechter bereikbaar. Een ramp voor bewoners en winkeliers, zo vinden ze.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×