Sinterklaas kwam op 24 november aan in Leiden. (Foto's: Emile van Aelst / Video: J. Siere).

Intocht Sinterklaas in Leiden trekt duizenden kinderen ondanks kou

IJzige kou en mist ten spijt werd Sinterklaas zaterdag feestelijk ingehaald in Leiden. Op de Beestenmarkt en langs de route stonden rond de 10.000 kinderen met hun ouders om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten toe te zingen en pepernoten te vangen. Om 12.00 uur werd Sinterklaas op de Beestenmarkt ontvangen door burgemeester Henry Lenferink en gastvrouw Monique Lasschuyt. Daarna gingen de Sint en zijn Pieten in optocht richting het Stadhuisplein waar alle kinderen Sinterklaas een handje konden geven en een cadeautje kregen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×