Speel voor hulpsint en help een gehandicapt kind

Zaterdag is Sinterklaas ook in Leiden aangekomen. Op de Beestenmarkt stonden duizenden kinderen hem langs de kade op te wachten. Omdat Sinterklaas niet alleen een feest voor Nederlandse kinderen zou moeten zijn, is het Liliane Fonds een actie gestart om aandacht te vragen voor de situatie van kinderen met een handicap in Kameroen: Speel voor sint en help een kind. Liliane-ambassadeur Erica Terpstra: “Juist in de Sinterklaastijd staan kinderen in Nederland in het middelpunt van de belangstelling. Kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden hebben net zo goed wensen, maar op hun verlanglijstje staat geen spelcomputer. Ze willen leren lopen, naar school kunnen of ook met vriendjes spelen. We hopen dat iedereen ons wil helpen hun bescheiden wensen te vervullen.”

Meedoen met de actie is simpel. Ga naar de website www.speelsint.nl, plaats een foto van jezelf met bijvoorbeeld een mijter op Facebook en stuur deze door naar je vrienden. Wie daarna als Sint ook een cadeautje wil geven, kan 2 euro of meer overmaken naar het Liliane Fonds, zodat zij kinderen met een handicap kunnen helpen. Hoe meer mensen voor Sint spelen, hoe meer kinderen in Kameroen een ‘cadeautje’ krijgen en hulp kunnen krijgen.

Wil jij ook voor hulpsint spelen? Kom dan naar het Huis van Sinterklaas in de Waag of steun het Liliane Fonds via Facebook. Meedoen kan tot 6 december.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×