Leidse schrijver Robert Cromheecke schrijft over terugkeer naar Leiden

De Leidse schrijver Robert Cromheecke woonde anderhalf jaar in Tsjechië. Over zijn ervaringen als expat schreef hij een boek. Zo bleek de Tsjechische taal een flink struikelblok en zijn Tsjechen dol op pantoffels. Na 18 maanden vond zijn vrouw een andere baan in Nederland en besloot zijn gezin terug te gaan.

Ivo van Spronsen in gesprek met de schrijver over zijn boek(en) en zijn ervaringen.

Terug in Nederland viel hem op dat veel wat hem altijd normaal leek in Nederland best bijzonder is. Het leverde een milde cultuurschok op. Over de terugkomst in Leiden schreef hij het boek ‘Huisman in Holland, ervaringen van een expat in eigen land’.

Zijn boek ligt sindskort in de boekhandel. Een deel van de opbrengsten van het boek gaan naar ‘Stichting Semmy‘ die geld inzamelt voor onderzoek naar hersenstamkanker. Deze vorm van kanker, die vooral kinderen treft, is bijna altijd fataal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×