Nieuwe ijshal in Leiden: 'Mission Impossible'

De toekomst van de IJshal aan de Vondellaan is in gevaar. Voorzitter Jos Arts van de ijshal kan niet uit de voeten met de anderhalf miljoen euro die sportwethouder Frank de Wit wil bijdragen aan een nieuwe hal. Die kost namelijk vier miljoen en Arts heeft geen idee waar hij dat geld vandaan zou moeten halen. “Met heel veel puzzelen kunnen we er misschien drie miljoen van maken maar het resterende gat van 1,5 miljoen kunnen we onmogelijk overbruggen,” zo zei hij vanavond tijdens een avond waar de Leidse sportwereld kwam reageren op de Sportnota van de gemeente Leiden. “Bij investeerders of regiogemeenten hoeven we niet aan te kloppen,” zo denkt Arts.

De IJshal op de huidige voet voortzetten is volgens Arts ook geen optie. De club betaalt 170.000 euro huur per jaar voor de zwaar verouderde en lekkende hal. Dat huurcontract loopt aan het einde van dit seizoen af en de ijshal gaat het onder de huidige omstandigheden niet verlengen. Dat zou dus het einde betekenen van het schaatsen in Leiden. Volgens Arts heeft de ijshal een fors hogere exploitatiesubsidie nodig om de financiering van een nieuwe hal rond te kunnen krijgen. Op 13 december bespreekt de raadscommissie de sportnota voor het eerst inhoudelijk.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×