Opstootje bij aanhouding jongen die gokkast vernielde

Bij de aanhouding van een jongen die een gokkast vernielde, ontstond zaterdagnacht een opstootje. Agenten wilden de 17-jarige Leidenaar rond 02.00 uur aanhouden omdat hij een gokkast in een café aan de Doelensteeg kapot had gemaakt. Zijn vrienden, twee even oude jongens uit Leiden en Oegstgeest, bemoeiden zich met de aanhouding. Ze gedroegen zich hinderlijk en weigerden te voldoen aan vorderingen om afstand te houden. Ze waren provocerend en opruiend en probeerden hun vriend te ontzetten. Door hun gedrag aangestoken, begon deze jongen zich tegen zijn aanhouding te verzetten. Er verzamelden zich steeds meer omstanders rond het opstootje. Drie agenten schermden de Leidenaar af, zodat hij in de politiewagen gezet kon worden zonder dat zijn vrienden in de buurt konden komen. Eén van hen kreeg na meerdere waarschuwingen een por en een klap met de wapenstok. De omstanders bleven daarop even staan, maar liepen daarna weer richting de agenten. Uiteindelijk vormden de agenten een linie en dreven de groep met behulp van wapenstokken richting Nonnensteeg. De Leidenaar en Oegstgeestenaar die zich met de aanhouding bemoeid hadden, werden afgevoerd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×