Predicaat ‘TopZorg ziekenhuis’ voor Rijnland

Zorgverzekeraar Menzis heeft de Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld op het gebied van darmkankerzorg. Het Rijnland Ziekenhuis heeft voor deze zorg, als enige ziekenhuis in de regio, het predicaat TopZorg ziekenhuis gekregen. Menzis heeft de darmkankerzorg in Nederland beoordeeld op basis van een groot aantal kwaliteitseisen. Zo moet de patiënt binnen twee weken terecht kunnen bij een MDL-arts als de huisarts vermoedt dat er sprake is van darmkanker. Daarnaast heeft een TopZorg ziekenhuis een wachttijd van maximaal zes weken vanaf het darmonderzoek tot de operatie en moet een TopZorg ziekenhuis voldoen aan voorwaarden van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). 

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×