Kunstenaar neemt bouwcontainers De Nobel onder handen

De containers aan de rand van het bouwterrein bij het nieuwe muziekcentrum De Nobel zijn door kunstenaar Merijn Tinga voorzien van een uniek uiterlijk. Dit kunstproject ‘Kunst in uitvoering’ is een initiatief van Cultuurfonds Leiden, de gemeente Leiden, Leiden Marketing en het Centrummanagement. Het doel is om de bouwprojecten in de stad aantrekkelijker te maken.

De schildering bij het bouwterrein De Nobel bestaat uit meer dan honderd vierkante meter en is een combinatie van ‘dazzlepaint’ waarbij het lijkt alsof je door de wand heen kijkt en ‘Trompe-l’oeil’ wat door de vlakken desoriënterend werkt.

Eerder beschilderde Tinga ook al de wanden van het bouwproject bij V&D in de Breestraat. Hierna zal hij zich bezighouden met de verbouwing van museum De Lakenhal. Tinga zet zich vaker in voor de openbare ruimten in Leiden door kunstprojecten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×