Primeur LUMC: eierstokweefsel ex-kankerpatiënte teruggeplaatst

Woensdag plaatsten artsen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voor de eerste keer in Nederland eierstokweefsel terug. Het weefsel werd teruggeplaats bij een vrouw die enkele jaren geleden behandeld is voor kanker en hierdoor onvruchtbaar werd. Door haar eierstokweefsel in te laten vriezen zou het heel misschien mogelijk zijn om alsnog een kind te krijgen. In andere landen is deze innovatieve behandeling al vaker uitgevoerd, maar voor Nederland is dit een primeur.

 

Gynaecoloog Carina Hilders doet al tien jaar onderzoek naar het terugplaatsen van ingevroren eierstokweefsel. In Nieuws071 sprak ze met Willem de Gelder over de medische doorbraak van het LUMC.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×