Duo-raadslid Anand Soekhoe van Leefbaar Leiden geeft op twitter overigens zelf aan wel degelijk ontslagen te zijn.

Nieuwe climax in ruzie Soekhoe - Kos

Een paar maanden geleden diende duo-raadslid Anand Soekhoe van Leefbaar Leiden al eens een klacht in bij burgemeester Lenferink over de manier waarop GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos hem zou behandelen tijdens de commissieveregaderingen die Kos voorzit. Soekhoe zou door Kos niet serieus genomen worden. De burgemeester stelde direct een onderzoek in en liet al binnen 24 uur weten dat de klacht niet terecht was. Inmiddels heeft Soekhoe een advocaat op Kos afgestuurd. Die laatste plaatste in augustus dit jaar een artikel op zijn weblog onder de titel ‘Op naar een gemeenteraad zonder Sloos‘. Daarin haalde Kos fel uit naar de fractievoorzitter van Leefbaar Leiden. Ook Soekhoe werd in dat artikel genoemd. Deze had GroenLinks namelijk onder andere weggezet als een partij van landverraders.

Kos schreef onder andere dat Soekhoe ontslagen zou zijn door de school waar hij als leraar maatschappijleer werkte. Volgens de advocaat van Soekhoe klopt dat niet en is zijn client ‘slechts’ geschorst. Als Kos de bewuste passage niet uiterlijk gisteren zou hebben verwijderd, zou aangifte wegens laster en smaad gedaan worden. Kos vindt het het gedoe allemaal niet waard en heeft de zinsnede verwijderd en alle correspondentie met advocaat Evers op zijn weblog gezet.

Soekhoe heeft zich overigens al gedurende zeer lange tijd niet meer in de Leidse gemeenteraad laten zien. Eerst was hij langdurig afwezig wegens ziekte, maar hij kondigde eerder dit jaar aan dat hij na de zomer zijn taken als duo-raadslid weer zou oppakken. Sindsdien woonde hij een keer een vergadering deels bij. Overigens zonder het woord te voeren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×