Bewoners Langebrug boos om SLS-plannen studentenhuisvesting

Vijftien meter hoog, in totaal 250 studenten midden in het centrum. Nils Bakker is teleurgesteld door de SLS vanwege de plannen om vier complexen aan de Lanegbrug neer te zetten. Bewoners aan de Ketelboetersteeg en de Zonneveldstraat voelen zich niet gehoord door de huisvester. “Ze luisteren wel, maar doen niets met onze bezwaren”, aldus Bakker die onder buurtbewoners dezelfde vrees als hij heeft voor overlast en schending van privacy peilde. De SLS wil ruim 250 studenten onderbrengen in het hartje centrum van Leiden, de bewoners denken ‘geheid’ last te krijgen van rondslingerende fietsen, parkeerproblemen en geluidsoverlast. “Studenten hebben nu eenmaal een ander levensritme dan de hardwerkende huizenbezitters in de buurt”, schetste Bakker de voedingsbodem voor eventuele ‘problemen’. Hij stelt dan ook voor een meer diverse populatie in de nieuwbouw op te nemen. “Niet alleen studenten, ook ouderen, werkenden, starters.” De plannen voor de nieuwsbouw zijn in te zien op het gemeentehuis. Bakker: “SLS doet alsof de nieuwbouw een voldongen feit is, maar dat is niet zo.” 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×