Honderd daklozen kregen onterecht bijstandsuitkering

De bijstand in Leiden blijft al anderhalf jaar stabiel op ongeveer 2800 uitkeringsgerechtigden. Dat blijkt uit interne cijfers van de gemeente. Een opmerkelijke stabiliteit gezien de crisis die ook mensen in Leiden hun baan kost. Wethouder Jan Jaan de Haan (Cultuur, Werk en Inkomen) meldt zelfs een recordlaagte van bijstandsuitkeringen onder jongeren (160) en daklozen (70). Een verklaring voor het succes onder jongeren zoekt De Haan in onderwijstrajecten voor bijstandgerechtigden tot 27 jaar en uitstroom naar werk. Hoeveel jongeren in de bijstand een baan vonden, wist de wethouder niet precies, maar zou een ‘fors’ deel zijn. Het lage aantal daklozen in de bijstand heeft te maken met het opschonen van het uitkeringsbestand. Daklozen zonder adres kunnen zich op het Papegaaisbolwerk inschrijven om zo toch een bijstandsuitkering ontvangen. Dat deden, bleek uit onderzoek, in totaal 170 daklozen, terwijl maar 70 ook de vereiste begeleiding van maatschappelijk werk hadden. Met de aanscherping van die regel heeft De Haan nu honderd uitkeringen stopgezet. 

<script type=”text/javascript”> </script>

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×