Naturalis zoekt hulp bij digitaliseren collectie

Naturalis verzamelt, bewaart en bestudeert dieren, planten en stenen. De collectie telt 37 miljoen objecten. Een klein deel van die collectie stellen zij ten toon in het museum, maar bovenal worden deze objecten bewaard voor wetenschappelijk doeleinden. Om het potentieel van een van de grootste collecties ter wereld zo goed mogelijk te benutten is Naturalis in 2011 begonnen om alles te digitaliseren. Inmiddels zijn er al ruim 1 miljoen objecten gedigitaliseerd. Het doel is om in 2015 maar liefst zeven miljoen objecten gefotografeerd en ingevoerd te hebben in een online systeem dat straks makkelijk toegankelijk is.

Om deze grote klus snel geklaard te hebben roept de organisatie de hulp in van mensen thuis om een bijdrage te leveren aan het vastleggen van de gegevens van belangrijke collecties. Wie het museum bij de digitalisering wil helpen, kan aanschuiven in de zaal LiveScience, waar collectiemedewerkers dagelijks aan het werk zijn. Ook via www.livescience.nl kan het publiek bij de digitalisering helpen.

Projectleider Kirsten van Hulsen was donderdag in Nieuws071 in gesprek met Vincent Frequin over de digitalisering van de collectie van Naturalis, een enorme klus. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×