Kofi Annan: "Betrokkenheid van jongeren is belangrijk"

Kofi Annan, oud-secretaris generaal van de Verenigde Naties, was een van de sprekers op het HOPE XXL-congres in de Leidse Stadsgehoorzaal. Op het door studenten drukbezochte congres benadrukte hij dat jongeren het verschil kunnen maken door betrokkenheid te tonen bij politiek, Europa en de wereld om zich heen. “Niet denken: een ander doet het wel. Jullie zijn de leiders van de 21ste eeuw.”

Na zijn betoog beantwoordde hij vragen van jongeren in een paneldiscussie. Ook reageerde Annan op vragen uit de zaal. Zo lichtte hij de acties en het ingrijpen van de VN in conflictgebieden toe maar ging hij ook in op het boek dat hij onlangs heeft geschreven over zijn tijd bij de VN.

De organisatie van de HOPE XXL-conferentie had Annan en andere sprekers uitgenodigd voor het eerste Europese congres. Het driedaagse evenement moet een lijst opleveren met thema’s die jongeren belangrijk vinden voor de toekomst. Studenten uit vijfentwintig Europese landen wisselen van gedachten over economie, internationale betrekkingen en duurzaamheid. Deze lijst met hun toekomstvisie willen ze uiteindelijk aanbieden aan de VN.

Vandaag in Nieuws071 (17.00-18.00 uur) op Sleutelstad een interview met een van de organisatoren van HOPE XXL.

(Foto’s: J.P. Kranenburg)

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×