Honderden reizigers wachten op Leiden Centraal op hun bus. Sommige bussen tonen hun bestemming, anderen niet, de borden boven het platform werken helemaal niet. (foto: Willem de Gelder)

Arriva verwart busreizigers Leiden Centraal

Op het busstation van station Leiden Centraal heerst vandaag grote onduidelijkheid. De vertrekkende bussen tonen veelal geen nummer en bestemming, waardoor reizigers niet weten waar ze heen moeten. Vervoersbedrijf Arriva exploiteert sinds zondagochtend het busvervoer in Leiden, in plaats van Connexxion. Als verklaring voor het ongemak geeft Arriva dat zij pas op zaterdagnacht materiaal overnam van Connexxion. Hierdoor zijn er problemen met de techniek, waardoor de nummers van de bussen en de bestemmingen niet getoond kunnen worden op de voorkant van de bussen, maar ook op de borden boven de platforms. Bovendien zijn de juiste apparaten om in te checken met een OV-chipkaart vaak afwezig. Het bedrijf zegt er druk mee bezig te zijn om de techniek in orde te maken. Omdat dit echter bus voor bus gaat, kan dit nog wel enkele dagen duren. Reizigers die in een bus stappen zonder werkend incheckapparaat, mogen in ieder geval gratis.

Joyce de Vries van Arriva vertelde in Nieuws071 over de problemen met de bussen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×