Workshop over Leidse roots bij tv-serie De Gouden Eeuw

Vanavond start op Nederland 2 de dertiendelige tv-serie De Gouden Eeuw, van de NTR/VPRO. in de tweede aflevering Nieuw volk, die uitgezonden wordt op dinsdag 18 december, staat Leiden stad van vluchtelingen centraal. Vanuit Erfgoed Leiden en Omstreken heeft educatief medewerker Susan Suèr aan die aflevering bijgedragen. In een gratis workshop op 14 januari helpt Suèr kijkers uitzoeken of hun voorouders zeventiende-eeuwse Leidse immigranten waren. De deelnemers leren welke informatie in de archieven te vinden is en hoe ze moeten zoeken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail met contactgegevens en eventuele onderzoekservaring te sturen naar educatie@archiefleiden.nl. Op www.erfgoed.leiden.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×