Factory Outlet Center Bleizo komt er niet

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben het voorstel verworpen om het Factory Outlet Center Bleizo (FOC) mogelijk te maken. Daarmee lijkt er een voorlopig einde te komen aan de realisatie van 20.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte in Lansingerland / Zoetermeer, buiten het bestaande kernwinkelgebied.

De Leidse wethouder van economische zaken is blij met het afblazen van Bleizo.

Gedeputeerde Govert Veldhuijzen verdedigde het besluit van GS om de komst van het FOC vast te leggen in de Provinciale Structuurvisie. Volgens hem zorgde het voorstel voor voldoende waarborgen voor een zogeheten hoogwaardig segment, zodat het centrum zich kan onderscheiden van de bestaande detailhandel. Een meerderheid in de Staten had daar onvoldoende vertrouwen in. Ook vreesde een aantal fracties voor het voortbestaan van veel detaillisten in de omgeving. Alleen de VVD, PVV en D66 steunden het GS-voorstel.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×