Wethouder Van Woensel plaatst een nieuw fietsenrek in het stationsgebied. (Foto: Gemeente Leiden).

Meer ruimte voor fietsen in stationsgebied

Sinds deze week is er op het Stationsplein meer ruimte om fietsen te parkeren. De gemeente startte maandag met een grote schoonmaak van de fietsenstallingen en bovendien plaatste zij vandaag een rij nieuwe dubbellaagse fietsenrekken. Bij dit laatste werd zij geassisteerd door wethouder Pieter van Woensel van Ruimtelijke Ordening en Binnenstad.

Fietsparkeren bij het station blijft nog wel even problematisch. De komende jaren wordt er 30 miljoen geinvesteerd in inpandige stallingen, in de tussentijd neemt de gemeente ook tijdelijke maatregelen om het leed te verlichten. Ondertussen klagen veel mensen steen en been over het gebrek aan stallingsplaatsen. (Video: Avi Bhikie en Sander Beekman).

Bij de schoonmaak van het fietsengebied werden meer fietsen zonder eigenaar aangetroffen dan aanvankelijk gedacht, waardoor er meer plaats is dan van te voren werd verwacht. Volgens wethouder Van Woensel zijn er zo’n 500 fietsplaatsen bijgekomen. Later zal de gemeente andere fietsgebieden schoonmaken, waardoor er nog meer ruimte komt voor fietsen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×