Bedrijven laten kinderen problemen oplossen

Leidse ondernemers kunnen advies vragen aan basisscholieren voor vraagstukken waar ze zelf geen oplossing voor weten. Na het indienen van een vraag bij het project Denkkracht, komen de kinderen met creatieve ideeën voor de bedrijven. Volgens de organisatie, stichting Primair en Speciaal Onderwijs Leiden, denken kinderen in kansen en niet in beperkingen. Jo Wuijts van de werkgroep: “Het project is ontstaan om de maatschappij te betrekken bij de scholen. Wij wilden een brug slaan tussen het onderwijs en bedrijven.” De vragen die ondernemers indienen, komen in een databank terecht waaruit de deelnemende Leidse basisscholen de problemen uitkiezen waar ze mee aan de slag gaan. In groepjes zullen de scholieren vervolgens hun creativiteit inzetten. Uiteindelijk zullen de plannen gepresenteerd worden in de Pieterskerk.

Op 17 december sprak Jo Wuijts in Nieuws071 met Willem de Gelder over het project Denkkracht op Scholen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×