Ondertekening huurovereenkomsten Ons Doel en de Haardstee

Afgelopen dinsdag ondertekenden Martien Wesselman, directeur van stichting de Haardstee en Ben Noorlander, directeur-bestuurder van woningstichting Ons Doel, huurovereenkomsten voor woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ons Doel en de Haardstee hebben samen twee woonprojecten ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan de Willem Klooslaan laat Ons Doel een kleinschalig woongebouw realiseren, dat begin volgend jaar opgeleverd wordt.

In het pand komen 18 zelfstandige woningen in combinatie met een steunpunt van waaruit de Haardstee begeleiding en toezicht biedt. Op de begane grond komt een aantal grotere appartementen, waarin cliënten met (kleine) kinderen kunnen wonen. In Leiden Noord gaat de Haardstee in `Het Gebouw’ veertien zorgwoningen huren voor voornamelijk oudere cliënten. Iedere bewoner krijgt een eigen tweekamer- appartement.

Daarnaast beschikt De Haardstee over een groepsruimte, een huiskamer, waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten, begeleiding kunnen krijgen en samen kunnen eten. Er is 24-uurszorg in het complex aanwezig. De Haardstee zal daarbij samenwerking zoeken met Libertas Leiden, die ook zorgwoningen in het complex heeft. Op de begane grond zal De Haardstee ook een ruimte huren van waaruit cliënten begeleid worden bij diverse werktrajecten in Het Gebouw en de omgeving.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×