Verbouwing Hospice Issoria brengt meer asbest aan het licht

Hospice Issoria stuit tijdens verbouwing van het woonhuis aan de Burggravenlaan 11 op meer asbest. Voor de eigendomsoverdracht was al bekend dat asbest aanwezig was in het pand, maar bij nadere inspectie is meer asbest aangetroffen. Projectleider van Issoria, René Van Gool, zegt hierover: “Pas na de overdracht kon verdergaand onderzoek worden gedaan en daarbij kwam aan het licht dat er in de kruipruimte op plaatsen, waar asbest zelden voorkomt, sprake was van een behoorlijke besmetting.”

Afgelopen donderdag startte Issoria met de verbouwing van het huis. Eerst moet het hele huis asbestvrij gemaakt worden. Dat de sanering langer gaat duren, noemt Van Gool ‘een forse financiële tegenvaller’. 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×