Ook dit jaar is het mogelijk om met een stoomtrein langs het Valkenburgse meer te gaan. (foto: Smalspoormuseum)

Met de stoomtrein rondom het Valkenburgse meer

Om in kerstferen te komen, hoeven Leidenaren niet ver te reizen: ook dit jaar is het mogelijk om met een stoomtrein rond het Valkenburgse meer te gaan. Of het weer een rit door een besneeuwd landschap is, kan men niet beloven, maar volgens de exploiteurs levert het sowieso een bijzondere en romantische ervaring op. De door een locomotief uit 1928 voortgetrokken trein vertrekt op 22 december om 12:30, 13:00, 14:30 en 16:00 vanaf het Nationaal Smalspoormuseum in Valkenburg. Een ritje 7 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen en een bezoek aan het museum zit hierbij ingebregepen; reserveren is niet nodig. Het museum maakt het dit jaar ook mogelijk om op 29 en 30 december een zogenaamde ‘oliebollenrit’ mee te maken. Bij dit ritje worden de passagiers getrakteerd op een oliebol en een glaasje gluhwein. Voor deze ritten, die 2 euro meer kosten dan de normale rit, is reserveren wel een vereiste.

Reserveren kan op de site van het Smalspoormuseum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×