Miljoenen tekort voor onderhoud wegen

Leiden komt ruim zeven miljoen euro tekort op het minimaal benodigde onderhoud van bruggen, wegen, walkanten en dergelijke. Dat er een flink tekort dreigde was al langer bekend, maar nu staan de cijfers op een rij. Om het probleem op korte termijn te tackelen, leent wethouder Strijk het geld tijdelijk uit de NUON-reserve. Dat is volgens de wethouder van financiën noodzakelijk, omdat er een harde afspraak is met de provincie dat Leiden het onderhoudspotje nog dit jaar op orde brengt. Gebeurt dat niet, dan kan Leiden onder financieel toezicht worden gesteld.

Wethouder Robert Strijk over het onderhoud van de openbare ruimte in Leiden.

Niet alle partijen zijn gelukkig met de interne lening. Met name de VVD drong er bij Strijk op aan om bij de provincie om uitstel te vragen. Het geld zou dan komend voorjaar bij de perspectiefnota gevonden moeten worden, zonder dat er nu tijdelijke kunstgrepen worden toegepast. Strijk voelt daar echter niets voor en weet zich gesteund door een meerderheid in de raad.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×