Leiden krijgt vleesvrije dag

Een visreservaat bij de Haven, meer aandacht voor bijvoorbeeld bijen en vleermuizen en elk jaar een vleesvrije dag. Het zijn zomaar wat opvallende punten uit de gemeentelijke nota dierenwelzijn waar de politiek zich deze dagen over buigt. Het visreservaat is een burgerinitiatief van Aaf Verkade die al jaren de visstand in haar buurt op de voet volgt. Sommige vissen hebben zelfs een naam gekregen. De politiek staat positief tegenover het idee en zelfs de Leidse Hengelaarsbond vindt het een prima idee om een aparte kraamkamer voor vissen in stand te houden.

Wethouder Frank de Wit heeft dierenwelzijn in zijn portefeuille. Na de verkiezingen in 2010 mochten ook de kleinere oppositiepartijen een speerpunt aandragen voor het college. De Partij voor de Dieren hoefde daarover niet lang na te denken.

De vleesvrije dag komt er waarschijnlijk ook wel. Alleen niet op dierendag, zoals in de nota wordt voorgesteld. Het komt immers regelmatig voor dat 3 oktober op zondag valt. In dat geval wordt Leidens Ontzet op 4 oktober gevierd en dan dreigt er een probleem met de haring en het klapstuk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×