Zo'n twee miljoen subsidie voor technische innovatie

De Leidse Instrumentenmakers School (LiS), de vakschool voor precisietechnologie, ontvangt 1,9 miljoen euro subsidie van het Ministerie van Onderwijs. Donderdag ontving directeur Dick Harms het bedrag uit handen van onderwijsminister Jet Bussemaker (PvdA). De school, gelegen op het Bio Science Park krijgt de subsidie om een Centrum voor Innovatief Vakmanschap op te gaan zetten. Innovatie moet techniek aantrekkelijker maken, vertelde Harms vandaag in Nieuws071. Er is een groot tekort aan technisch personeel, wat door de vergrijzing alleen maar erger zal worden.

Willem de Gelder sprak in Nieuws071 met Dick Harms, de directeur van de LiS, over wat de school met de subsidie gaat doen. Onder meer raketten en titanium schedels kwamen aan bod.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×