Voorschoten verdeeld over keuze lokale omroep

Voorschoten spreekt waarschijnlijk een voorkeur uit voor de bestaande lokale omroep Holland Centraal. Dat bleek afgelopen week tijdens de commissiebehandeling waar de raadsleden zich over het voorstel van het college bogen. Dat college adviseert de gemeenteraad om de keuze over te laten aan het Commissariaat voor de Media. De meeste fracties zijn het daar niet mee eens. PvdA, VVD en CDA denken dat Holland Centraal de beste keuze is, vooral op tv-gebied, omdat die omroep al bestaat. Tegenkandidaat Lorelei heeft nog geen televisie-uitzendingen en staat daardoor op achterstand. GroenLinks en ONS Voorschoten willen (nog) niet kiezen.

Op 20 december beslist Voorschoten definitief welk advies er aan het Commissariaat voor de Media wordt gegeven. Dat CvdM zal naar verwachting in maart of april beslissen wie zich de komende vijf jaar de lokale omroep van Voorschoten (en een aantal gemeenten in de regio) mag noemen.

Burgemeester Staatsen verwacht overigens dat Holland Centraal in de toekomst lokaler zal moeten opereren, nu de bollenstreekgemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom onlangs Omroep Nens verkozen boven Holland Centraal. Nens is nu nog de omroep voor Noordwijk en Noordwijkerhout en wil zich omvormen tot zender voor de hele bollenstreek.

Voorschoten RTV Lorelei


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×