Leidse Reddingsbrigade doet mee met Schoolsport

Komend jaar biedt ook de Leidse Reddingsbrigade een Schoolsportcursus aan. Tijdens deze cursus leren de deelnemers van alles op het gebied van zwemmend redden. In Zwembad de Zijl en het Vijf Meibad, leren ze hoe ze zichzelf en anderen tijdens een ongeval in het water kunnen redden. Er is aandacht voor het vervoeren van drenkelingen en het omgaan met reddingsmiddelen als boeien, haken en klossen. Ook wordt de zwemvaardigheid van de deelnemers verbeterd. Als afsluiting van de cursus biedt de Leidse Reddingsbrigade de mogelijkheid op een zondag een halve dag een vaaropleiding te volgen op diverse reddingsboten. Zwemmend redden is geschikt voor jong en oud. Daarom organiseert de Leidse Reddingsbrigade de cursus voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Voor de cursus kunnen de kinderen en jongeren terecht op vrijdagavond in zwembad De Zijl of het Vijfmeibad. Meer informatie over de Leidse Reddingbrigade en over de Schoolsportcursus is te vinden op www.lrb.nu. Direct aanmelden kan via //www.sportbedrijfleiden.nl/kennismakingscursussen/kennismakingscursussen__schoolsportcommissie/inschrijfformulier/. Aanmelden kan tot 4 januari.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×