Rederij Rembrandt wil alsnog geld zien voor 3 oktober

Rederij Rembrandt zet een zaak tegen de gemeente door over de afsluiting van de Nieuwe Rijn rond de viering van Leidens Ontzet. Nu de reder de zaak rond de ijsbaan heeft gewonnen, probeert het bedrijf met dat vonnis in de hand ook alsnog compensatie van de gemeente te krijgen voor de eerdere afsluiting van het water in het centrum. Eerder spande Rembrandt ook al een kort geding aan over de afsluiting van de Nieuwe Rijn op en rond koninginnedag. Het is niet duidelijk of ook die zaak opnieuw voor de rechter komt.

Wethouder De Haan gaf dinsdagavond tekst en uitleg tijdens de raadsvergadering. De SP had daarom gevraagd.

Vorig jaar won Rederij Rembrandt ook al een kort geding tegen de afsluiting op 3 oktober. De gemeente omzeilde die uitspraak toen door met een noodverordening het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Rijn te verbieden en de pontons alsnog neer te leggen. Dat was volgens de burgemeester nodig in verband met het waarborgen van de veiligheid van grote groepen mensen op 3 oktober.

Rederij Rembrandt ontkent dat er een zaak is aangespannen. De gemeente bevestigt dat Rembrandt heeft verzocht de zaak nu alsnog te behandelen bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. De gemeente laat ook weten dat de reder zijn verzoek om financiële compensatie een dag te laat indiende.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×