Directeur Commercie, John Sijmonsbergen proost in Rijksmuseum Volkenkunde Leiden samen met bezoekers op het voortbestaan van de wereld. (Foto: PR).

Champagne voor bezoekers Volkenkunde

Wie vandaag een bezoek aan Museum Volkenkunde brengt, krijgt een glas champagne. Daarmee viert het museum dat de wereld om 12.12 uur niet is vergaan. Vandaag bereikte de `Lange Telling-kalender’ van de Maya een datum die omgerekend naar onze jaartelling correspondeert met 21 december 2012. Duizenden mensen over de hele wereld hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op het einde van de wereld, anderen op het begin van een totaal nieuw tijdperk. Bij Volkenkunde licht de tentoonstelling 21 december 2012: Het einde van de wereld? de verschillende visies op deze apocalyptische dag toe. Wie het glas wil heffen op het voortbestaan van de wereld, is vandaag welkom bij het museum.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×