Petitie behoud Hebreeuwse en Joodse Studies groot succes

Studievereniging Sababa voert actie om Hebreeuwse en Joodse Studies van opheffing te redden. De Universiteit Leiden is namelijk van plan deze opleiding te schrappen. Christel de Lange en Angelique Hofman vertelden in Stud071 namens de studievereniging over de laatste stand van zaken. 

Er is bijvoorbeeld nog geen uitsluitsel over het wel of niet opheffen van de studie. “De beslissing ligt nu voor aan het College van Bestuur van de universiteit. Zij zullen eind januari een beslissing nemen. Tot die tijd hebben wij de ruimte om zoveel mogelijk actie te voeren,” stelt Christel. 

Een van de middelen om steun te verzamelen is een online petitie. Deze is eind december gestart. Drie weken later staat de teller al op zo’n drieduizend handtekeningen. Tussen de vele steunbetuigingen staan ook namen van hoogleraren van universiteiten en hoogwaardigheidsbekleders uit zowel binnen- als buitenland.

“Dat er al zo veel mensen, waaronder enkele grote namen, hun steun hebben uitgesproken doet ons veel goed. Daarmee zie je dat er een groot draagvlak is voor onze studie,” aldus Angelique. De petitie wordt zo laat als mogelijk met zoveel mogelijk handtekeningen aan het College van Bestuur aangeboden.

De grote lobby van de studievereniging kan als voorbeeld dienen voor andere opleidingen in Nederland. Zo worden de opleidingen Fins en Hongaars van de Universiteit Groningen met opheffen bedreigd. Ook daar is al verzet merkbaar onder hoogleraren, die bang zijn dat er bijzondere kennis verloren gaat. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×