Recordjaar voor Volkenkunde

Voor Rijksmuseum Volkenkunde was 2012 een Recordjaar. Het 175 jaar oude museum mocht maarliefst 131.000 bezoekers begroeten. De stijgende lijn van de afgelopen vier jaar werd hiermee opnieuw bekrachtigd. Spraakmakende tentoonstellingen zoals de Terracotta strijders, Het Verhaal van de Totempaal en Maya 2012 bezorgden Volkenkunde in 2012 acht procent meer bezoekers dan in 2011.

Chris de Waard in gesprek met John Sijmonsbergen, Directeur Publiek van Museum Volkenkunde.

Ook de Boeddhazaal, de vernieuwde museumshop en het in het hart van het museum geplaatste restaurant vielen in de smaak. Volkenkunde verwacht ook dit jaar weer veel bezoekers te mogen verwelkomen. in mei opent een expositie met gouden sieraden uit IndonesiĆ« en in september een tentoonstelling over de bedevaart naar Mekka, in samenwerking met het British Museum in Londen. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×