Bed & Breakfast in Watertoren

De rijksmonumentale watertoren aan de Hoge Rijndijk krijgt een nieuwe bestemming. Het college van B en W heeft gisteren de plannen goedgekeurd voor een verbouwing waarbij er een woning, galerieruimtes en een bed & breakfast met drie kamers in de toren worden gerealiseerd. Op het terrein van de watertoren komen acht parkeerplaatsen. Ook aan de buitenkant van de toren verandert er het een en ander. Zo komen er een buitentrap, een dakopbouw en een dakterras. De plannen zijn in strijd met het bestemmingsplan. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen.

In 2008 schreef het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) een prijsvraag uit voor een ontwerp voor de watertoren. Uitgangspunt was dat de toren na herbestemming toegankelijk zou worden voor het publiek. Dat gebeurt nu dus, maar niet met het winnende ontwerp van destijds.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×