Cultuurprijs voor Maters & Hermsen

Leiden heeft er een bijzondere prijs bij: een prijs vanuit de cultuursector voor het bedrijfsleven. In en om Leiden is er een flink aantal bedrijven actief met een warm hart voor de stad en haar cultuur. “Het Cultuurfonds Leiden wil deze bedrijven in het zonnetje zetten om anderen te inspireren en ook om een blijk van waardering te geven aan al die bedrijven die in kunst en cultuur investeren”, zo vertelt cultuurmakelaar Michaël Roumen die de prijs maandag bij winnaar Maters & Hermsen (M&H), een bureau voor bedrijfsjournalistiek, ging afleveren. De prijs, een beeldje van zink, is gemaakt door de Leidse kunstenaar Mary Geradts van de Haagweg 4.

M&H krijgt de prijs omdat het bedrijf regelmatig het personeel inzet om projecten te starten. Het bedrijf stak bijvoorbeeld energie in de plannen voor Nieuwe energie en de Meelfabriek, het Singelpark en Stadslab.

Voortaan verzamelen vier juryleden elk jaar een aantal mooie voorbeelden van bedrijven die de cultuur op een bijzondere manier ondersteunen. Het gaat hierbij niet per sé om de grootste zak geld, maar om innovatieve samenwerking waarbij bedrijfsleven en cultuur elkaar aanvullen. Roumen: “Hoewel de term mecenas van oudsher gebruikt wordt voor een ‘patroon’, iemand die in tegenstelling tot een sponsor geen wederdienst verwacht, rekken wij het begrip op om bedrijven te benoemen die ruimhartig de kunsten ondersteunen”.

De jury bestaat uit twee juryleden vanuit het bedrijfsleven en twee vanuit de culturele sector: Bastiaan de Roo (directeur Kamer van Koophandel), Reinier Asberg (voorzitter BV Leiden), Wim Weijland (directeur Rijksmuseum van Oudheden) en Michaël Roumen (Cultuurfonds Leiden).

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×