De Breestraat wordt in eerste instantie opnieuw geasfalteerd. Later worden het asfalt vervangen door klinkers.

Proef met langzame bussen in Breestraat

De Breestraat wordt in fasen opnieuw ingericht. Zojuist heeft wethouder Strijk de plannen voor de winkelstraat naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat de straat op korte termijn opnieuw wordt geasfalteerd, de stoepen krijgen nieuwe klinkers. Ook komen er bankjes, meer bomen, andere prullenbakken en als nieuwe blikvanger de mogelijke terugkomst van historische verlichting. Het nieuwe asfalt op de rijbaan komt op gelijke hoogte met het trottoir.

Het is de bedoeling dat de Breestraat in de toekomst helemaal wordt voorzien van klinkers. Om te kijken of dat komt, komt er een proef waarbij de bussen niet harder dan 15 kilometer per uur mogen rijden. Ook wordt het aantal bussen in de straat gehalveerd en komt er een inhaalverbod.

Het voorstel wordt op 14 maart voorgelegd aan de gemeenteraad. Meer informatie staat op www.leiden.nl/breestraat.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×