Gratis rondleidingen bij tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood’

Tijdens de laatste twee maanden van de tentoonstelling `Het Egypte van Hollywood’ in het Rijksmuseum van Oudheden, start er elke zondagmiddag om 14.00 uur een gratis rondleiding. Museumgidsen nemen de bezoekers mee door de zalen van `Het Egypte van Hollywood’ en laten hen kennismaken met het oude Egypte uit films als `Cleopatra’ en `The Mummy’. De rondleiding gaat langs originele filmsieraden waaronder de juwelen van Liz Taylor, kostuums en attributen uit de filmstudio’s van Hollywood, en tientallen fragmenten uit verfilmde ‘Egyptische’ verhalen, avonturen- en spektakelfilms. Ook zijn er allerlei authentieke Egyptische voorwerpen uit de museumcollectie te zien.  De eerste rondleiding vindt aanstaande zondag plaats. De laatste is gepland op 17 maart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×