OM eist in hoger beroep 3 jaar cel en 5 jaar rijontzegging tegen Pool die huis binnenreed

De advocaat-generaal in Den Haag heeft gisteren in hoger beroep een gevangenisstraf van 3 jaar en een rijontzegging van 5 jaar geëist tegen een 40-jarige Pool die op 29 januari 2011 in Noordwijk een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij een bejaard echtpaar om het leven kwam. De Pool reed met zijn auto rond 22.30 uur de woning van het echtpaar aan de Duindamseweg binnen. Beide bewoners werden geraakt. De 78-jarige man overleed vrijwel direct. Zijn 76-jarige vrouw bezweek twee weken later aan haar verwondingen. De verdachte sloeg op de vlucht naar Polen en heeft daar geprobeerd zich een vals alibi te verschaffen. Hij kon drie dagen na het ongeluk worden aangehouden.   Het OM vindt dat er sprake is van roekeloos rijgedrag met dodelijke afloop. De man reed met te hoge snelheid en bellend terwijl hij zich geestelijk en lichamelijk in een slechte toestand bevond. Bovendien was het glad op de weg en vond het ongeval plaats in een scherpe bocht. “Gelet op deze combinatie van factoren en gedragingen van verdachte heeft hij welbewust en met ernstige gevolgen onaanvaardbare risico’s genomen, waaruit een ernstig gebrek aan zorgvuldigheid blijkt. Dat betekent dat er sprake is van schuld in de zin van roekeloosheid,” aldus de advocaat-generaal op de zitting. 

De rechtbank in Den Haag veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze beslissing van de rechtbank. Het appel van het OM richt zich tegen de strafmaat. De door de rechtbank opgelegde celstraf doet in de ogen van het OM geen recht aan de ernst van de feiten.  De uitspraak volgt naar verwachting op 24 januari.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×