Gemeente plaatst nieuwe laadpalen voor elektrisch vervoer

In de stad zijn zes nieuwe oplaadpalen voor elektrisch vervoer neergezet. Op de Vijf Meilaan wordt deze week, afhankelijk van de vorst, de laatste laadpaal op het stroomnet aangesloten. De Morspoortgarage was al van twee e-laadpalen voorzien.

In totaal beschikt Leiden nu over acht palen waar elektrische voertuigen opgeladen kunnen worden. Ze staan op de Garenmarkt, bij Winkelcentrum de Kopermolen, Winkelcentrum de Stevensbloem, op de Houtlaan in de omgeving van het Diaconessenhuis en de Leidse Hout, op het Kamerlingh Onnesplein in de omgeving van station Lammenschans, op de begane grond van de Morspoortgarage, en bij Winkelcentrum Luifelbaan aan de Vijf Meilaan.

Door de laadpalen te plaatsen wil de gemeente het stikstofdioxide- en fijnstofgehalte in de lucht terugdringen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×