ChristenUnie wil einde aan Leidse huurhorror

Een huurbaas die met doorgeladen pistool door een studentenhuis marcheert. Een die ontlasting op de muren smeert of een derde die een dronken zwerver in een kamer duwt om de andere bewoners weg te jagen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de huur-horror-verhalen die Mart Keuning, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Leiden, optekende. Hij wil de verhalen, gebundeld in een zwartboek, binnenkort aanbieden bij de presentatie van de Woonnota. Doel: aanpakken van de bemiddelingskantoren die veel te veel geld vragen voor de schakel die zij vormen tussen huurbazen en huurders en een huurteam. Dat team, bestaande uit ambtenaren en politie-agenten, moeten bij acute nood, zoals zeer bedreigende situaties, binnen een uur kunnen ingrijpen. ‘De gemeente moet gaan voor veilig huren’, aldus Keuning. Wie zijn horrorverhaal kwijt wil, kan contact opnemen met de fractie van de ChristenUnie.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×