Als u bang bent voor spinnen; lees dan niet verder

Nederland kent twee soorten vogelspinnen en Naturalis wil graag dat u ze in Nederland opspoort. Tenminste: een Europees project heeft de vogelspinnen uitgeroepen tot Spinnen van het Jaar 2013 en het natuur-historisch museum wil alles van ze weten. Peter van Helsdingen (peter.vanhelsdingen@naturalis.nl) verzamelt de gegevens en vergelijkt die met een vergelijkbare zoekactie in andere Europese landen. De spinnen zijn niet gevaarlijk en volgens Naturalis zijn de mannetjes tussen de 7-9 mm, de wijfjes 10-15 mm. Het mannetje is donkerbruin tot zwart van kleur, het vrouwtje is meestal lichter, bruinachtig. Ze leven op de hooggelegen zandvlakten van Nederland: in het zuiden, oosten en noorden van het land. U moet er dus wel even op uit om ze te vinden.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×