Coursera biedt gratis online cursussen aan van universiteiten uit de hele wereld. (Foto: Flickr / palphy)

Gratis online cursus universiteit Leiden loopt storm

De nieuwe gratis online cursussen van de universiteit Leiden zijn populair. Sinds november kunnen mensen zich aanmelden en inmiddels staat de teller op 11.000 aanmeldingen uit 76 landen. Vanaf mei kunnen mensen via Coursera over de hele wereld gratis de cursus Introductie Europees Recht volgen.

Roel van Niekerk in gepsrek met Gideon Shimshon, hoofd Innovatie aan de Campus Den Haag, onderdeel van de Leidse universiteit, over de gratis onlinecursus.

Leiden is de eerste Nederlandse universiteit die op deze manier online cursussen aanbiedt. Deelnemers kunnen een certificaat halen, maar krijgen geen diploma of studiepunten. Dat kan nu nog niet, omdat de universiteit er niet zeker van kan zijn dat iemand echt zelf de cursus volgt.

Deelnemers volgen geen hoorcolleges, maar krijgen korte videoclips van 10 minuten aangeboden, die ze in hun eigen tijd kunnen terugkijken. Daarnaast krijgen ze oefenvragen en kunnen ze met andere deelnemers discussiëren via een speciaal forum. Wie de eindtoets haalt, krijgt een zogenaamd ‘statement of accomplishment’.

Met deze gratis online cursussen wil de universiteit ‘een bijdrage leveren aan het verspreiden van kennis en vraagstukken van de 21ste eeuw’. Volgens Gideon Shimshon, hoofd Innovatie aan de Campus Den Haag, onderdeel van de Leidse universiteit, biedt online studeren heel veel mogelijkheden, op termijn ook voor de eigen studenten. Daarnaast is het een manier voor de universiteit om Leiden internationaal extra op de kaart te zetten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×