Het benefietconcert van Sugar Boy & the Sinners in de QBus was totaal uitverkocht. De opbrengst is bestemd voor hun reis naar Mephis USA waar ze deelnemen aan een internationaal bluesconcours. (Foto's: Emile van Aelst.)

Jazzweek met louter hoogtepunten

De 34ste Leidse Jazzweek begint dit weekend officieel. Het concert in Q-Bus van Sugar Boy & the Sinners was ruimschoots voor aanvang helemaal uitverkocht. Maar volgens Eric van ’t Groenewout, voorzitter van Stichting Jazzstad Leiden die de Jazzweek organiseert kent deze week alleen maar hoogtepunten. “Elk podium kiest zijn eigen stijl jazz om te brengen. Veel concerten zijn gratis of voor slechts €10 toegankelijk. Kom allemaal,” zei hij in de uitzending van Nieuws071. Ton van Noort, organisator van de Leidse Jazz Award, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt aan veelbelovend jong jazztalent, kijkt met een goed gevoel terug op de voorrondes. “Het niveau wordt steeds beter en we krijgen elk jaar meer aanmeldingen.” De Jazzweek loopt tot en met zondag 27 januari. Kijk voor meerinformatie over de Jazzweek, de Jazz Award en het jazzaanbod tijdens het verrassend winkelweekend op www.leidsejazzweek.nl, www.leidsejazz.nl en www.leiden.nl.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×