Stadspartij wil raadsonderzoek naar gang van zaken rond Nieuweroord

Niet het college, maar de gemeenteraad moet onderzoeken wat er allemaal fout ging bij het selecteren van een ontwikkelaar voor Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg. Dat wil de Stadspartij Leiden Ontzet. Raadslid Joost van Breukelen van die partij heeft alle fractievoorzitters deze week gevraagd zo’n verzoek te steunen. Vorige week draaide wethouder Van Woensel de verkoop van Nieuweroord terug en kondigde hij aan dat het college een onderzoek instelt naar de gang van zaken rond de voorgenomen verkoop aan projectontwikkelaar Bakels + Ouwerkerk uit Den Haag. “Geen sprake van”, zegt Van Breukelen: “Dat is de slager die zijn eigen vlees keurt”.

SLO-raadslid Joost van Breukelen wil dat de gemeenteraad zelf een onderzoek laat instellen.

Voor de herontwikkeling van Nieuweroord en het omliggende terrein kon in 2009 worden ongeschreven. Vorige week bleek al dat Leiden het project ten onrechte niet europees heeft aangebesteed. Ook had de geselecteerde ontwikkelaar direct in 2009 al moeten afvallen, omdat zowel het bedrijf als hun plan niet aan de voorwaarden voldoet die de gemeenteraad eerder stelde.

Leiden nieuweroord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×