Laboratoria medische microbiologie Diaconessenhuis en Bronovo samengevoegd

Het Diaconessenhuis en Bronovo ziekenhuis zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van de Medische Microbiologie. Sinds 1 januari zijn de activiteiten van de laboratoria van beide ziekenhuizen gecentraliseerd in het Diaconessenhuis. In het Diac is een extra laboratoriumlocatie Opgezet, waarin de bacteriologie is gehuisvest. Afgelopen dinsdag werd dat nieuwe laboratorium feestelijk geopend. De oude locatie van het lab is aangepast voor  onder meer serologie en moleculaire biologie. De analisten van Bronovo werken inmiddels in het Diac.   Het onderzoeksaanbod en het niveau van service blijven gehandhaafd en zullen op termijn zelfs worden uitgebreid. Door de samenwerking komt meer specifieke expertise beschikbaar en kan in nieuwe technieken worden geïnvesteerd. Dit vergroot de kwaliteit van de dienstverlening. Bovendien zullen er kortere doorlooptijden voor bepaalde testen ontstaan.   De medisch microbiologen van beide ziekenhuizen vormen al langere tijd een maatschap en er was op bepaalde gebieden al sprake van samenwerking tussen de beide laboratoria. Die samenwerking is nu flink uitgebreid.          

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×