Aantal patiënten spoedeisende hulp Rijnland Ziekenhuis stijgt

Het aantal mensen dat de spoedeisende hulp van het Rijnland Ziekenhuis bezoekt, stijgt al jaren. In totaal klopten er vorig jaar 23.049 patiënten aan voor spoedeisende hulp. Van deze patiënten kwamen er 2.321 terecht op de afdeling eersteharthulp. Sinds 2008 heeft Rijnland Ziekenhuis een eersteharthulp (EHH). Patiënten met mogelijke hartklachten kunnen hier direct naar worden verwezen door huisarts of ambulancepersoneel. Het Rijnland verwacht komend weekend veel mensen op de spoedeisende hulp te krijgen, door ongelukken met sneeuw en ijs. Toch is niet januari, maar mei voor het Rijnland al jaren de drukste maand. Dat komt volgens teamleider Angela van der Post doordat veel mensen dan weer voor het eerst op de (race)fiets stappen en weer moeten wennen aan het buitenleven.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×