Minister Plasterk op werkbezoek bij hoogheemraadschap van Rijnland

Op uitnodiging van Unievoorzitter Peter Glas, is Minister Ronald Plasterk afgelopen maandag op werkbezoek geweest bij het hoogheemraadschap van Rijnland. De miniester van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, werd door Glas en de dijkgraaf van Rijnland Gerard Doornbos, op de hoogte gebracht van de verschillende aspecten van het werk van de waterschappen. Ook bezocht Plasterk een kadeverbeteringsproject en een zuiveringsinstallatie voor afvalwater in Leiden. In Katwijk kreeg de minister uitleg over de kustversterking. Het bezoek werd afgesloten in het Katwijkse boezemgemaal. Tijdens het bezoek werd ook over actuele politieke onderwerpen gesproken die de waterschappen raken. De minister en Unievoorzitter Glas waren het er over eens dat het wettelijk regelen van de waterschapsverkiezingen in 2015, gelijktijdig met de verkiezingen voor Provinciale Staten, prioriteit heeft. Het Kabinet zal met een voorstel komen. De minister herhaalde het voornemen dat het Kabinet ook met een voorstel komt om de positie van de waterschappen uit de grondwet te schrappen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×