Verbale strijd in scholierencompetitie NK Debatteren

Gisteren vond op de Universiteit Leiden een spannende finale plaats van de verbale strijd tussen de teams van 34 scholen tijdens het NK Debatteren voor Scholieren 2012/2013. De competitie werd in vier rondes gehouden waar 115 middelbare scholen aan meededen. Aan bod kwamen onderwerpen als: het Nederlandse pensioenstelsel, het gebruik van gewapende drones en het immigratiebeleid. Het evenement werd voor de 15e keer op rij gehouden en wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut in samenwerking met de Pensioenfederatie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Universiteit Leiden en gemeente Leiden. Nadat alle debaters hun speech gehouden hadden, werd de winnaar bepaald door een deskundige jury op basis van argumentatie, presentatie en taakuitvoering. Het team van het Johan De Witt Gymnasium uit Dordrecht sleepte de eerste prijs in de wacht en het Stedelijk Gymnasium uit Utrecht werd tweede. (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×