Minerva maakt blauwdruk veiligheidsplan

Het veilgiheidslan dat de Leidse Studentenvereniging Minerva eind vorig jaar opstelde, gaat als blauwdruk dienen voor andere verenigingen met een eigen sociëteitsgebouw. Volgens Minerva-voorzitter Pepijn van Ham is dat niet omdat het bij andere verenigingen onvelig is, maar in het kader van de onderlinge samenwerking.

Audiofragment: Voorzitter Pepijn van Ham in gesprek met Chris de Waard over het veiligheidsplan voor studentenverenigingen.

Minerva werd in september 2012 door de gemeente gedwongen om zo’n plan op te stellen. De sociëteit werd op last van de burgemeester zelfs twee weken gesloten, omdat de veiligheid van de bezoekers niet gewaarborgd kon worden. Inmiddels heeft Minerva de zaakjes weer goed op orde en daar kunnen andere verenigingen nu hun voordeel mee doen. Minerva heeft van het eigen plan nu – in samenwerking met de gemeente en de universiteit – een soort blauwdruk gemaakt die door andere verenigingen aan de eigen situatie kan worden aangepast.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×