Opknapbeurt Slaaghwijk: "Fietspad geschrapt"

De opknapbeurt van het ‘Hart van Slaaghwijk’ gaat mogelijk nog dit jaar van start, maar in elk geval in 2014. De gemeenteraad stemt in met de aangepaste plannen van SP-wethouder Roos van Gelderen (Zorg en Welzijn). In die plannen is het fietspad geschrapt dat het middengebied van de wijk zou gaan verbinden met winkelcentrum de Kopermolen. Niet nodig, zo vindt de buurt die bovendien bang is voor onveilige situaties.

Audiofragment: Wethouder Roos van Gelderen is blij dat het ‘Hart van Slaaghwijk’ nu echt opgeknapt gaat worden.

Naast het opknappen van de buitenruimte, wordt ook de brede school aangepakt. Die krijgt voor 700.000 euro een nieuwe entree, waardoor het gebouw beter geschikt is voor de verschillende gebruikers. De gemeenteraad had bij die opknapbeurt wel enige aarzeling. Het leerlingenaantal loopt al jaren terug en mogelijk wordt zelfs de kritieke ondergrens bereikt. Van Gelderen hoopt met de aanpassingen aan het gebouw en de omgeving – daarin gesterkt door het positieve advies van het Bureau Openbaar Onderwijs Leiden – dat tij juist te keren.

Mogelijk komen er bij de flats ook ondergrondse vuilcontainers en fietsenstallingen. Helemaal zeker is dat echter nog niet. De 100.000 euro die daarvoor nodig is, wordt betaald door woningcorporatie Portaal en die heeft nog niet definitief ja gezegd. Wethouder van Gelderen rekent er wel op dat dat alsnog zal gebeuren.

Verschillende partijen drongen er bij de wethouder op aan om naast fysieke ingrepen in de buurt ook aandacht te besteden aan de sociale aspecten. Dat komt goed, aldus Van Gelderen. Er gaat gewerkt worden met een zogenaamde ‘wijkagenda’ waarbij samenwerkende partners in de wijk kijken wat er moet gebeuren en wie dat dan gaat doen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×