Mountainbikers Sam Springer en Marcel van der Meer naar Cape Epic

Het sportieve hoogtepunt van 2013 moet voor Sam Springer en Marcel van der Meer (Team Duursport.nl) de 10e ABSA Cape Epic worden. Acht loodzware etappes van 17 t/m 24 maart op de mountainbike door de ongerepte en mooiste natuurparken van Zuid Afrika. Tussen de start in het Meerendal Wine Estate en Laurensford krijgen de duo’s in totaal 698 km en 15.650 hoogtemeters onder de wielen geschoven. Zelden over vlakke wegen, maar vooral over vaak nauwelijks begaanbare rotspaden. Hierbij komt de ervaring van Marcel goed van pas. De wielerfanaat heeft de vorige Cape EPIC al succesvol volbracht met een, voor hem vooraf, onbekende ploeggenoot uit Zuid Afrika. Voor ex-triatleet Sam Springer wordt het een avontuur dat hij uitsluitend kent van de verhalen van zijn teamgenoot en de filmpjes op het internet die geen twijfel laten bestaan over de uitdaging die ze te wachten staat. De wedstrijd waaraan veel wereldtoppers deelnemen staat bekend als het zwaarste meerdaagse off-road evenement ter wereld.

Het is ook niet goedkoop om deel te nemen voor wie niet tot de internationale top behoort. Registratie voor “gewone” deelnemers aan de Cape Epic kost 3.680 Euro per team. Daarvoor krijgen de deelnemers overnachtingen in het tentenkamp, ontbijten en diners, aangepaste drank tijdens de etappes, medische bijstand, transport van de bagage en van de fietsen tussen elke stage. Niet inbegrepen zijn o.a. de vliegtickets naar Zuid-Afrika en het verblijf in Kaapstad voor en na het evenement. Ondanks al dat geld moet de organisatie elk jaar deelnemers weigeren. Het maximum aantal diehards is namelijk bepaald op 1.200 deelnemers (600 teams) die worden onderverdeeld in vier categorieën: Heren, Dames, Mixed en Masters (+40j). Team Duursport.nl hoopt zich bij de beste 80 teams in de 40-plus categorie te fietsen. Meer info op  www.cape-epic.com

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×